Eerste huis verkopen en nieuw huis kopen

Stap 2: Huis verkopen en nieuw huis kopen of omgekeerd?

De volgorde bij het verkopen van je oude huis en kopen van een nieuw huis hangt van een aantal zaken af. Want waar kies je voor? Eerst verkopen en dan een nieuw huis kopen? Of eerst kopen en dan verkopen? Bij een overbruggingshypotheek kan je alvast een volgend huis kopen, wanneer het vorige huis nog niet is verkocht. Het risico wordt dan voor één of twee jaar overbrugt. Wil je niet met dit risico zitten en geen last hebben van dubbele lasten, dan kan je ontbindende voorwaarde opnemen in de koopovereenkomst. Hier moet de verkoper van je nieuwe huis wel mee instemmen.

Huis kopen volgorde: Huis verkopen en nieuw huis kopen of omgekeerd?
02
Doorstromer-financiele-meesters
03

Stap 3: Wat doe je met overwaarde of restschuld?

Wanneer je jouw huis verkoopt, doe je dat meestal niet precies voor het bedrag waarvoor je het ooit gekocht hebt. Verkoop je jouw huis voor meer geld dan je het gekocht hebt? Oftewel: is het bedrag wat je huis oplevert hoger dan het verschil tussen je openstaande hypotheekschuld en de verkoopwaarde? Dan spreek je van overwaarde. Het kan echter ook zijn dat je jouw huis verkoopt voor minder geld dan het nog openstaande hypotheekbedrag. In dat geval staat je huis “onder water” en is er sprake van een restschuld. Ga goed na wat voor jou van toepassing is.

Stap 4: Je huidige hypotheek meenemen of oversluiten?

Naast dat je al een huis hebt, heb je ook al een hypotheek. Daar kun je twee dingen mee doen: je neemt je huidige hypotheek mee naar je nieuwe huis of je sluit je hypotheek over. Per situatie is het afhankelijk welke hypotheekvorm het beste bij je past. De adviseurs van Financiële Meesters zoeken dit graag voor je uit.

Doorstromers Financiële Meesters
04
Doorstromer-hypotheek-afsluiten-financiele-meesters
05

Stap 5: Een ander huis kopen

Je hebt een ander huis gekocht! Tijd om de hypotheek voor je nieuwe huis definitief te regelen. Daar helpen de adviseurs van Financiële Meesters je graag bij. Samen met jou nemen we de laatste horde voor je volgende huis kopen: het definitief rondmaken van jouw hypotheek. Nieuwsgierig wat onze Financiële Meesters voor jou kunnen betekenen? Maak dan gelijk vrijblijvend een afspraak.

Afspraak maken
9.9

Score Advieskeuze.nl

Op Advieskeuze.nl vind je reviews van onze klanten. Zij hebben onze dienstverlening bekroond met een 9.9. Een cijfer waar wij ontzettend trots op zijn!

Lees de beoordelingen

Dit vragen klanten vaak:

Waarom kiezen voor Financiële Meesters?
Hoe zit het met de ontbindende voorwaarde verkoop eigen woning?
Ik heb een overwaarde op mijn huis: wat nu?
Wat is een overbruggingskrediet?
Kan ik een restschuld meefinancieren?
Kan ik mijn hypotheek meenemen?
Kan ik mijn hypotheek oversluiten?
Eerst mijn eigen huis verkopen en dan een nieuw huis kopen?
Eerst een ander huis kopen en dan mijn eigen huis verkopen?

Wil je een ander huis kopen?

Wij helpen je graag!

Maak een gratis afspraak!