Verhuurhypotheek kopen om te huren
01

De verhuurwoning: de verhuurprijs bepalen

De woning zelf heeft natuurlijk invloed op het directe en indirecte rendement. De verhuurprijs bepaal je op basis van een puntensysteem. Boven de 146 punten ben je in de vrije sector vrij om de verhuurprijs zelf te bepalen.

Je verhoogt dit aantal punten door slim te investeren in het tweede huis. Hiermee verhoog je de huuropbrengsten, maar ook indirect de waarde van de woning. Slimme investeringen zijn bijvoorbeeld goed sanitair, een nette keuken en het creëren van een buitenruimte. Ook investeren in de duurzaamheid van de woning verhoogt het aantal punten. Zorg er dus voor dat de woning klaar is voor de toekomst.

kopen om te verhuren
03

De locatie

De locatie is belangrijk voor het rendement van de verhuur van een woning. In de grote steden neemt het woningtekort toe. Omdat de huuropbrengsten niet altijd in verhouding staan met huizenprijzen, is het directe rendement vaak lager dan in randgemeenten van de grote steden. Daarentegen is de kans op leegstand in grote steden een stuk kleiner. Zorg daarom dat je een buurt of wijk kiest die in opkomst is en die je zelf goed kent. Zo kun je zelf de ontwikkelingen in de gaten houden en is de kans op een hoger rendement het grootst.

Let op: een hoger rendement is fijn, maar kan ook een hoger risico vormen. Bespreek daarom ook jouw wensen en mogelijkheden met betrekking tot de locatie met een adviseur die jouw buurt ook goed kent.

Kies een adviseur bij jou in de buurt
9.9

Score Advieskeuze.nl

Op Advieskeuze.nl vind je de reviews van onze klanten. Zij hebben onze dienstverlening beloond met een 9.9 en daar zijn wij natuurlijk super trots op!

Lees de beoordelingen

Dit vragen klanten vaak

Wanneer is een investering in een verhuurwoning interessant voor mij?
Hoeveel eigen geld heb ik nodig?
Betaal in meer rente op een verhuurhypotheek?
Mag ik mijn huurprijs zelf bepalen?
Mag ik de huuropbrengsten meetellen in de berekening van de maximale hypotheek?

Een woning kopen om te verhuren?

Financiële Meesters helpt!

Maak een gratis afspraak