Koopgarant

Met Koopgarant is een koopwoning beter bereikbaar voor de lagere- en middeninkomens. Hierdoor kan doorstroming vanuit de huur- naar de koopsector plaatsvinden. Met Koopgarant krijgt u korting op de marktwaarde van de woning en dus zijn uw maandlasten lager. Heeft u over een paar jaar verhuisplannen, dan weet u met de terugkoopregeling zeker dat u een koper heeft.

Hoe werkt Koopgarant?

Dankzij Koopgarant kunt u ook met een lager inkomen een huis kopen. U krijgt korting op de koopprijs en hoeft dus een minder hoge hypotheek af te sluiten. De aanbieder van Koopgarant vangt het verschil op. Als de woning op een later tijdstip verkocht wordt, dan delen koper en verkoper de winst of het verlies volgens een van tevoren afgesproken percentage. Uw adviseur van Financiële Meesters weet of er aanbieders van Koopgarant in uw regio zijn.

Voordelen Koopgarant

  • U bent voor 100% eigenaar van de woning
  • U heeft lagere maandlasten
  • Koopgarant geldt voor nieuwbouwwoningen en voormalige huurwoningen

Nadelen Koopgarant

  • Vaak bezit u de grond onder het huis niet en betaalt u hier canon of pacht over
  • Verkopen van huis aan externe partij of particulier is lastiger met erfpachtrecht

Wat kan Financiële Meesters voor u betekenen?

Financiële Meesters kan u alles vertellen over de Starters Renteregeling en u desgewenst helpen bij de aanvraag. Koopgarant kan u heel wat financieel voordeel opleveren. Onze adviseur helpt u graag verder met al uw vragen over Koopgarant of andere Startersregelingen.